Skip to main content

Határtalanul

&?

Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium

2030 Érd, Gárdonyi u. 1/b. Tel/fax:(23)365-140

OM 037320      E-mail: gardonyi.erd@gmail.com   123 011

________________________________________________________________________________

 HATÁRTALANUL 2016/2017

„Kincses Erdély” Erdély történelmi és természeti értékeinek nyomában


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt EMET által finanszírozott „Határtalanul!- Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek” pályázaton 1.847 200 Ft-ot nyertünk tanulmányi kirándulásra, amely fedezte 50 diák és 5 kísérő tanár szállás- és utazási költségét.


2017. március 13-17-ig Erdély történelmi és természeti értékeinek nyomába eredtünk. Jártunk Nagyváradon, megálltunk Erdély kapujánál, Királyhágón, Bánffyhunyadon megcsodáltuk a fakazettás erődtemplomot. Gyönyörködtünk Kolozsvár esti fényeiben. Kolozsvár nevezetességeinek megtekintése után felejthetetlen élményt nyújtott a Tordai Sóbánya, valamint a Tordai-hasadék. Népművészeti értékeket tekintettünk meg a Torockói Tájházban. Torockószentgyörgyi vártúra mindannyiunk számára maradandó élményt nyújtott. Nagyenyeden megkoszorúztuk az 1848-as emléktáblát, majd a gyulafehérvári érseki székesegyházban folytattuk kirándulásunkat. A felújított Vajdahunyad várban is sok értékes ismerettel gazdagodtunk. Déva várából gyönyörű kilátás tárult a szemünk elé. Marosillyén megtekintettük Bethlen Gábor fejedelem felújított szülőházát, majd Máriaradnán a szintén felújított kegytemplomot, zarándokhelyet. Aradon megkoszorúztuk a Szabadságszobrot.


Az utazás során külhoni diákokkal is találkoztunk, a baráti focimeccsekre sokáig fogunk emlékezni. A kirándulás hozzájárult az elméleti ismeretek kibővítéséhez. Betekinthettünk a határon túli magyarok mindennapjaiba.


________________________________________________________________________________


HATÁRTALANUL 2015/2016

Hunyadiak nyomában a Délvidéken”

 

Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek

 

Intézményünk első alkalommal nyújtott be pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt EMET által finanszírozott „Határtalanul!- Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek” felhívásra.

A pályázaton 1.317.000forint támogatást nyert intézményünk, mely 39 diák és 4 kísérőtanár számára biztosította a szállás- és utazási költségeket.

 

2016. március 15-18-ig a „Hunyadiak nyomában a Délvidéken” tematikus út keretében Aradra, Temesvárra, Galambóc várához, Belgrádra, Székelykevére, Péterváradra, Csantavérre és Szabadkára is eljutottunk. Természetesen a Kis – és Nagy – kazán szoros, a Palicsi-tó is szerepelt a programban. Látogatást tettünk Kishegyesen az Ady Endre Kísérleti Általános Iskolába.

 

Az utazás célja, hogy diákjaink nagy magyarjaink nyomában járva megismerjék e vidék történelmi múltját, szépségeit, a határon túli magyar területeken élők mindennapjait. A négy nap során az iskolai tananyaghoz kapcsolódóan, ám rendhagyó formában bővítettük tanulóink ismereteit, tudását.